BAHAN BAHAN
- Isi ayam
- 1 ibu jari halia, racik halus (pjg pjg)
- 4 ulas bawang putih hiris
- Bawang besar dihiris halus
- 2 batang serai (1 hiris halus, 1 tumbuk)
- Kacang panjang, potong lebih kurang 2-3cm
- Serbuk kunyit dan garam secukup rasa
- Potong isi ayam to little pieces (mcm dadu), gaul dgn serbuk kunyit dan garam.
- Panaskan 3 sudu minyak (bergantung pada amount of chicken), tumis halia, bawang putih dan bawang besar, kcg panjang dan semua serai sampai naik bau
- Masukkan ayam dan masak sampai agak kekuningan atau garing
- Garam secukup rasa
Kalau nak kuahnya lebih, maka lebihkan minyak dan tambah sedikit air. I like it bila kacang panjang tak terlampau masak, still crunchy.
No comments:
Post a Comment