BAHAN-BAHAN
Udang harimau (dibuang kulit, tinggal ekor)
5 ulas bawang putih (diracik halus)
Udang harimau (dibuang kulit, tinggal ekor)
5 ulas bawang putih (diracik halus)
1 ulas bawang besar (dihiris nipis nipis)
Sos tiram
Tepung jagung (utk memekatkan sos)
Daun ketumbar/coriandre (diracik halus halus)
Air
Minyak
Cara-cara
Dlm wok, panaskan sedikit minyak.
Bila panas, tumis bawang putih dan bawang besar.
Dlm mangkuk, campurkan sos tiram dgn air dan satu sudu teh tepung jagung.
Masukkan campuran tadi kedalam wok sehingga mendidih dan pekat.
Masukkan udang dan biarkan sehingga agak² masak.
Akhir sekali, taburkan daun ketumbar yg telah diracik.
Boleh juga dihidangkan bersama
No comments:
Post a Comment