BAHAN-BAHAN
Ayam bahagian dada (potong dadu, digaul dgn serbuk kunyit dan garam)
Seulas bawang putih (dihiris)
Seulas bawang kecik (dihiris)
Kacang panjang (potong kecik kecik)
Telur
Nasi
Cara-cara
Panaskan sedikit minyak.
Masukkan ayam dan biarkan sehingga agak² masak.
Tumiskan bawang putih, bawang kecik dan kacang panjang sehingga naik bau.
Masukkan telur dan biarkan agak² masak, baru kacaukan sehingga sebati dgn bahan² lain.
Last sekali, masukkan nasi, garam secukup rasa dan gaulkan sehingga sebati.
Ayam bahagian dada (potong dadu, digaul dgn serbuk kunyit dan garam)
Seulas bawang putih (dihiris)
Seulas bawang kecik (dihiris)
Kacang panjang (potong kecik kecik)
Telur
Nasi
Cara-cara
Panaskan sedikit minyak.
Masukkan ayam dan biarkan sehingga agak² masak.
Tumiskan bawang putih, bawang kecik dan kacang panjang sehingga naik bau.
Masukkan telur dan biarkan agak² masak, baru kacaukan sehingga sebati dgn bahan² lain.
Last sekali, masukkan nasi, garam secukup rasa dan gaulkan sehingga sebati.
No comments:
Post a Comment